Filtre Sistemleri

Kum Filtresi

Kum filtresi ya da multimedya kum filtreleri; sularda bulunan tortu, bulanıklık, askıda katı maddeleri derin yataklı filtre haznesi sayesinde filtreleyen sistemlerdir. Su içinde doğal halde bulunan partiküller filtre yatağından geçerken, uygun özelliklerdeki media sayesinde süzülür ve sudan ayrıştırılır. Partikül hesabı yapılmış olan suyun filtrelenmesi için bu bilgilerle, filtre geçiş hızı ve yatak derinliği hesaplanarak kum filtresi tasarımı yapılır. Ayrıca bu tasarımda mutlaka partikül boyuna göre media çapı seçilmelidir. Sisteme su giriş vanasından verilir. Difizörler vasıtasıyla yüzeye yayılan su basınç nedeniyle medianın içinden uygun hızda geçişe başlar. Bu esnada sudaki partiküller media boyuna göre süzülmüş olur. Temiz su yine difizörler vasıtasıyla cihazdan ayrılır. Cihaz içinde biriken tortu ters yıkama özelliği vasıtasıyla cihazdan dışarı atılır. Bu işlem tamamen otomatiktir. İşletmen bu esnada kontrol hariç hiçbir görev üstlenmez. Tüm filtre mediaları uygun zamanda değiştirilmelidir.

Aktif Karbon Filtresi

Aktif karbon filtreleri; sularda bulunan renk, koku, tad, eriyik halde bulunan gazları ve organik maddeleri arıtmakta ve özellikle klor gideriminde kullanılan su arıtma ekipmanıdır. Filtre ihtiva ettiği aktif karbon maddesinin adsorbe yeteneği ve geniş yüzey alanını kullanır. 3 gr karbon yaklaşık 1 futbol sahasından fazla yüzey alanına sahiptir.

Demir Mangan Filtresi

Demir Mangan filtreleri; sularda bulunan demir ve mangan iyonu gideriminde kullanılan su arıtma ekipmanıdır. Demir filtresi ihtiva ettiği media maddesinin adsorbe yeteneği ve geniş yüzey alanını kullanır.Suyunuzda bulunan demir mangan miktarını öğrenmek için MAYER DEMİR VEYA MANGAN ÖLÇÜM SETİNİ kullanabilir veya uzman bir laboratuvarda analiz yaptırabilirsiniz.